“Centrale vuurwerkshow het liefst bij stationsgebied”

Het stadsbestuur geeft voor een centrale vuurwerkshow rond oud en nieuw de voorkeur aan het stationsgebied rond het Groninger Museum.

Dat meldt het college, naar aanleiding van een onderzoek van SD Event Production, een professionele evenementenorganisator uit Groningen. Gezien de lange voorbereidingstijd is het praktisch gezien niet meer mogelijk om voor de komende jaarwisseling een vuurwerkshow te organiseren. Wel is er in Ten Boer een vuurwerkshow.

Volgens SD Event Production is het moeilijk een schatting te maken van het aantal mensen dat op een vuurwerkshow afkomt. Dat hangt van de locatie en het weer af. Bij een show in de buurt van de binnenstad is er ook minder behoefte aan een randprogramma dan bij een show daarbuiten.

Verder is het voor een commerciële partij niet aantrekkelijk om een show te organiseren. De kosten van 100 tot 200 duizend euro zijn te hoog in verhouding tot de beperkte tijd waarin die kunnen worden terugverdiend. Wellicht kan sponsoring een bijdrage leveren.

Deel dit artikel:

  1. Dit vindt ik wel een fantastisch plan; een vuurwerkshow.

    Zodat de eenzaamheid ook een doel heeft in een nacht als deze en onder de mensen.

    Overigens, werd in deze ‘zwaaikom’ vroeger ook vuurwerkshows afgestoken tijdens het Gronings Ontzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *