BNNVARA moet uitzending over Groningse makelaars rectificeren

nieuws
foto: Google Streetview

BNNVARA moet bij een uitzending van het YouTube-programma #BOOS, over een Gronings verhuurbemiddelingsbureau, een rectificatie plaatsen. Dat heeft de voorzieningenrechter donderdag beslist in een kort geding.

De zaak werd aangespannen door twee Groningse vastgoedondernemers: Joshua Camera en Lucinda Kat. In voice-over in de uitzending worden ze ervan beschuldigd hun bureaus bewust failliet te laten gaan om zo schuldeisers te ontlopen. Vervolgens zouden ze onder een nieuwe bedrijfsnaam een doorstart hebben gemaak. Volgens de voorzieningenrechter zijn deze stellingen niet met feiten onderbouwd en dus niet bewezen.

De aflevering van #BOOS op het YouTube-kanaal van BNNVARA gaat over een huurder die claimt onterecht bemiddelingskosten te hebben betaald aan de huurmakelaar. Samen met presentator Tim Hofman gaat hij verhaal halen bij het bedrijf.

De uitzending van 21 maart moet opnieuw geupload worden, deze keer met een rectificatie die dertig seconden lang in beeld moet zijn. In de rectificatie moet BNNVARA verklaren dat de beschuldigingen over onder andere het bewust failliet laten gaan van het bedrijf ‘onvoldoende door feiten worden gedragen.’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *