Benschop schiet FC Groningen naar overwinning

FC Groningen heeft de oefenwedstrijd in Norg tegen FC Eindhoven met 3-0 gewonnen. Alle drie de doelpunten kwamen op naam van Charlison Benschop.

Voor het oog van ongeveer 1150 supporters stuurde trainer Danny Buijs in de eerste helft een verkapt B-elftal het veld in. Dat ging niet slecht. FC Groningen wist een aantal keren dreigend te worden wat resulteerde in twee strafschoppen, die beide benut werden door Benschop. Tussen de twee strafschoppen door was de nieuwbakken spits trefzeker met het hoofd.

De tweede helft werden veel beoogde basisspelers ingebracht, maar de wedstrijd bracht niet meer het frivole van de eerste helft. De ruststand was dan ook de eindstand: 3-0.

De wedstrijd tegen FC Eindhoven was de laatste in de geplande oefencampagne. Aanstaande zondag is de open dag. Volgende week zaterdag opent FC Groningen de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Emmen.