Arjen Robben zwemt laatste acht kilometer Groningen Swim Challenge

nieuws
Arjen Robben

Oud-voetballer Arjen Robben gaat op zaterdag 31 augustus de laatste acht kilometer van de Groningen Swim Challenge zwemmen.

De oud international voegt zich bij de ruim 170 zwemmers die in estafettevorm de afstand tussen Zoutkamp en Groningen afleggen om geld in te zamelen voor het UMCG kankerresearchfonds. Het zwemfestijn wordt compleet gemaakt door de zwemmers van de City Swim die dan ook finishen.

Robben is al jaren als ambassadeur verbonden aan de Groningen Swim Challenge: “Ik volg de Swim Challenge al jaren en heb nu de kans om zelf het water in te gaan. Acht kilometer zwemmen dat is een grote uitdaging voor iemand die niet gewend is dergelijke afstanden te zwemmen, maar voor het goede doel ga ik die graag aan”

De oud topvoetballer duikt bij de Dorkwerdersluis het water in met onder andere Kay van der Kooi, de weduwnaar van schaatster Paulien van Deutekom. Van der Kooi zwemt de volledige 35 kilometer vanuit Zoutkamp solo ter nagedachtenis van zijn begin dit jaar aan kanker overleden vrouw.

Deel dit artikel: