Alternatieven voor aardgas in kaart gebracht

De gemeente heeft voor alle 138 buurten in de stad in kaart laten brengen wat het meest geschikte alternatief is voor verwarming met aardgas.

Groningen is volgens de gemeente koploper op het gebied van energietransitie. Het stadsbestuur wil dat alle wijken en dorpen vóór 2035 aardgasvrij zijn. De gemeente gaat samen met bewoners, verhuurders en andere betrokkenen per buurt, wijk of dorp energieplannen opstellen voor aardgasvrije wijken.

Op een interactieve energiekaart kunnen de Groningers zien wat het meest geschikte alternatief is voor hun woning. Het kan gaan om een warmtenet, elektrische verwarming met een waterpomp, of hybride verwarming, via een warmtepomp gevombineerd met een cv-ketel op groen gas voor koude dagen.

Deel dit artikel:

  1. Hier is geen taak weggelegd voor de overheid, het is aan de particuliere energie-aanbieders en eindverbruikers wat er eventueel kan veranderen. De overheid ‘flikt’ het steeds meer dat ze in de veronderstelling is of doet alsof ze degene is die zich met de vrije markt heeft te bemoeien. Dat ze het gas onrechtmatig heeft verkregen en delen in handen van ondernemingen heeft gegeven is dubieus te noemen. De Gasunie of hoe men zich ook mag noemen en de overheid handelen(den) feitelijk (al decennia lang) als criminele organisaties.

  2. Waarom van het gas af? Met de Nordstrom II en Russisch gas kunnen we eerst alle daken, en geen weilanden en waterplassen, van Nederland gaan voorzien van zonnepanelen en met de uitvinding van deze Nederlander Gerard Lugtigheid kunnen we makkelijk alle overcapaciteit, aan energie, goedkoop omzetten en opslaan en viceversa

    https://youtu.be/AB2CeAc8DGA

    Mvg, Johan

  3. Tuurlijk. Maar wat nou als het energielabel voor woningen één grote sjoemelboel is. (kan daar uit eigen ervaring over meepraten) Ga eerst maar eens eerlijk het rendement van verwarming in(!) woningen meten en aanpakken. Dan kun je daarna kijken hoe je die woningen beter kunt verwarmen. Anders loop je alsnog voor de mussen te stoken, maar dan met ‘zogenaamde’ duurzame energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *