100% Groningen wil dat gemeente brutobedragen uitkering duidelijker vermeldt

nieuws
Foto: PxHere (CC 0.0)

De gemeenteraadsfractie van 100% Groningen wil dat het gemeentebestuur de bruto-uitkeringsbedragen duidelijker vermeldt aan uitkeringsgerechtigden. De fractie stelt daar vrijdagochtend schriftelijk vragen over aan het college van B&W.

Volgens de fractie zorgt deze onduidelijkheid voor problemen met de huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budgetten. Als de gebruikers van deze toeslagen met een uitkering  hun netto-uitkering invullen, komen deze mensen aan het eind van het jaar voor onverwachte terugbetalingen te staan.

Daarnaast ziet de partij problemen bij het aanvaarden van parttime-werk door uitkeringsgerechtigden. Door onduidelijkheid over toeslagen en gemeentelijke armoederegelingen zien ze volgens de fractie vaak af van dit werk. Snellere en betere
verrekening van inkomsten kan het onveilige gevoel deelswegnemen.

Deel dit artikel: