Twee tieners aangehouden voor brand in kinderopvang Kostverloren

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft dinsdagochtend twee jongens van twaalf en dertien jaar gearresteerd in verband met de brand in een kinderopvang aan de Adriaan van Ostadestraat in de wijk Kostverloren op Goede Vrijdag. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De brand brak op die vrijdagavond rond 20.45 uur uit. Het vuur was ontstaan bij de gevel. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen uit het pand. Brandweerlieden bestreden het vuur van zowel de buitenkant als ook van binnen. Na een half uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De schade aan het gebouw was groot. Twee leslokalen hadden zoveel schade opgelopen dat ze in de weken na de brand niet gebruikt konden worden. De politie begon direct een groot onderzoek naar de oorzaak. In de dagen na de brand werd er technisch onderzoek verricht waarbij ook een speurhond werd ingezet.

De twee gearresteerde tieners zijn inmiddels verhoord door het Openbaar Ministerie. Wat er verder met hen gaat gebeuren is onbekend.