Rokende airco in ambulance laat brandweer uitrukken

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een defecte airco in een ambulance van Ambulancezorg Groningen heeft maandagavond de Groninger brandweer doen laten uitrukken naar het Gedempte Zuiderdiep. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Rond 19.00 uur kwam de melding van een autobrand binnen bij de hulpdiensten waarop direct een bluswagen ter plaatse werd gestuurd. Terwijl men onderweg ging werd aan de bevelvoerder van de bluswagen gemeld dat het om een ambulance ging. “De airco gaf problemen”, vertelt Ten Cate. “Of de airco rook, stank of een combinatie heeft veroorzaakt is mij niet helemaal bekend. Het was in ieder geval voor de ambulanceverpleegkundigen ernstig genoeg om de wagen op het Gedempte Zuiderdiep tot stilstand te brengen en om verschillende spullen uit voorzorg uit de ziekenwagen te halen.”

Brandweerlieden hebben bij aankomst een controle uitgevoerd. Van brand bleek echter geen sprake. De ambulance kon daarna zijn weg vervolgen, en ook de brandweer keerde al vrij snel weer terug naar de kazerne. Op het moment van het incident vervoerde de ambulance geen personen.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *