PvdA Groningen: ‘Gezonde voeding moet juist goedkoper!’

De Groningse raadsfractie van de PvdA vraagt het gemeentebestuur om bij landbouwminister Carola Schouten aan te geven dat gezonde voeding niet duurder moet worden.

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit presenteerde maandag plannen om de agrarische sector in Nederland om te vormen naar een ‘kringlooplandbouw’. De minister stelt in het AD dat de prijsstijging die dit tot gevolg zal hebben prima te doen is: “In de jaren 70 waren wij ongeveer 20 procent van ons inkomen kwijt aan voedsel. Dat is nu 10 tot 12 procent. Voedsel is ongelofelijk goedkoop geworden.’’

“Natuurlijk moet de landbouw duurzamer. Dat vindt toch bijna iedereen?” zo stelt PvdA-fractievoorzitter Julian Bushoff. “Maar doe het op een verantwoorde manier. Zet bijvoorbeeld in op innovatie. Daar is Nederland nu al hartstikke goed in! Vervang in Europees verband inkomenssubsidies voor boeren voor subsidies gekoppeld aan duurzaamheid en natuurbehoud. Maar maak duurzaam en gezond voedsel niet duurder! Integendeel, maak het juist betaalbaar. Het doel van de minister is lovenswaardig, maar ze draait aan de verkeerde knoppen.”

Deel dit artikel: