Prof. Ate van der Zee nieuwe bestuursvoorzitter UMCG

nieuws
leden RvB UMCG Groningen, oktober 2016

Prof. dr. Ate van der Zee wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG. Van der Zee is nu nog vicevoorzitter. Hij volgt per 1 november Jos Aartsen op.

Volgens de Raad van Toezicht zal Van der Zee, samen met zijn collega’s in de Raad van Bestuur, leiding geven aan het proces van vernieuwing in het UMCG dat de kerntaken zorg, onderzoek en opleiding ten goede moet komen.

Ate van der Zee is sinds 1995 als gynaecoloog-oncoloog verbonden aan het UMCG, waar hij in 2000 werd benoemd tot hoogleraar. Hij trad in januari 2013 toe tot de Raad van Bestuur. In 2016 werd hij benoemd tot vicevoorzitter. Onder zijn leiding heeft Kwaliteit en Patiëntveiligheid hoge prioriteit gekregen in het UMCG. Daarnaast houdt Van der Zee zich onder meer bezig met de Medische Vervolgopleidingen en de transitie van zorg in de Noordelijke regio, meer specifiek tussen UMCG en Ommelander Ziekenhuis.