Mamamini geeft geld aan 25 maatschappelijke organisaties in Groningen

nieuws
Mamamini Fondsuitreiking 2016 Foto: Rob Willems

Stichting Mamamini geeft woensdag tijdens een feestelijke uitreiking 50.000 euro weg aan 25 goede doelen. Dat gebeurt in Mamamini aan de Helper Oostsingel. Henk de Haan deelt de cheques uit. De Amazing Stroopwafels zorgen voor de muziek.

In totaal 82 organisaties deden een aanvraag. De fondscommissie – bestaande uit medewerkers van Mamamini – heeft uiteindelijk 25 organisaties gekozen die een bijdrage ontvangen. Het gaat onder meer om Stichting Het Juridisch Spreekuur, Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, een buurtcamping bij De Oude Bieb in Lewenborg, wedstrijdmateriaal voor Gehandicapten Sportclub Groningen en Kids United, een techniekweek van De Jonge Onderzoekers, een elektrische duofiets voor Woonzorgcentrum De Zonnmehof en een zomerkamp van Stichting De Toverboom.

Mamamini heeft de afgelopen dertig jaar al meer dan 800.000 euro aan goede doelen gegeven.