Laatste groenteboer in Oosterparkwijk stopt er mee

De laatste groenteboer in de Oosterparkwijk stopt er binnenkort mee. “Mijn lijf begint tegen te spartelen, ik ben er klaar mee.”

Op de hoek van de Hortensialaan zit sinds 1999 de groente- en fruitwinkel van Fré van Donderen gevestigd. “Voorheen zat hier ook een groentewinkel”, vertelt Fré enthousiast. “Zelf ben ik op vijftienjarige leeftijd begonnen op de markt. Na een groentekar in Paddepoel en het werken in bejaardentehuizen en als portier in het Universiteitsgebouw kwam deze kans in de Oosterparkwijk op mijn weg. Een prachtige plek, met prachtige klanten.”

In de twintig jaar is het winkeltje uitgegroeid tot een ontmoetingsplek in de wijk. “Ja, maar niet alleen van de wijk hoor. De klanten komen van heinde en verre. Van Vinkhuizen tot Ten Boer weten de mensen mij te vinden. Of ik dat ga missen. Ja, natuurlijk wel. Maar op een gegeven moment is het klaar, en uiteindelijk is iedereen vervangbaar.”

In de week voorafgaand aan de bouwvak is de groente- en fruitwinkel voor het laatst open. Wat er daarna met het gebouw gaat gebeuren is nog onbekend.