Klapband maakt furore op Praedinius Gymnasium en ver daar buiten

De agenda loopt vol en ze hebben inmiddels hun eigen merchandise. De schoolband Klapband is hot op het Praedinius Gymnasium, en ook ver daar buiten.

“Eigenlijk is het een jaar of vier geleden begonnen tijdens de muzieklessen”, vertelt Sieger de Goede van de band. “Na heel veel proberen en oefenen en verschillende samenstellingen zijn we nu een vijf mans-formatie die covers spelen.” Edo-Jan, Rein, Boris, Robin en Sieger zijn de vijf jongens die de band vormen. “Muziek maken zit in ons bloed. En ik moet ook eerlijk zeggen dat het op dit moment heel goed werkt. Er is een hele mooie chemie.”

De covers die gespeeld worden zijn vooral rock-liedjes, maar ook blues wordt niet geschuwd. “Dit jaar heeft onze populariteit inderdaad een flinke vlucht genomen. Mede dankzij een Instagram-account en merchandise, die uit t-shirts bestaat, hebben we flink wat fans. En ja, heel veel meisjes vinden ons leuk, maar ook oudere mensen kunnen ons geluid waarderen.”

Waar het sprookje voor de vijf gaat eindigen? “Komend jaar slaan we allemaal onze vleugels uit en gaan we studeren in verschillende universiteitssteden. Ik hoop allereerst dat we een manier vinden zodat we kunnen blijven repeteren, en het grote doel is toch wel stiekem om op een groot podium te staan. Pinkpop zou bijvoorbeeld heel tof zijn.”

Meer informatie over de band vind je op hun Instagram-account.