“Het aantal jongeren dat timmerman wil worden neemt enorm toe”

Het aantal jongeren dat timmerman, metselaar of tegelzetter wil worden neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van het Alfa-college. De groei is ook zo groot dat onlangs een nieuw gebouw betrokken werd.

Drie jaar geleden had het Alfa-college zo’n duizend studenten die een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. Op dit moment zijn dit zo’n veertienhonderd. Vooral het aantal studenten dat kiest voor een studie in de Bouw- en Infra is enorm toegenomen. “En er is ook veel vraag naar deze mensen”, zegt Dirk Veldman van het Alfa-college. “We zitten in het aardbevingsgebied, huizen moeten versterkt worden. Er wordt geschreeuwd om timmermannen en metselaars.”

Sinds enkele weken is de opleiding verhuist naar een groter pand. “Voorheen zaten we in het gebouw aan de Admiraal de Ruyterlaan. Nu zitten we aan de Atoomweg waar we een groot gebouw hebben kunnen betrekken. Grootste voordeel is dat het pand erg hoog is waardoor we de ruimte hebben om constructies op te kunnen bouwen.” De Bouw- en Infra-opleidingen duren gemiddeld twee jaar. “Je ziet tijdens de opleiding dat werkgevers al aan onze studenten beginnen te trekken, zo groot is de vraag.”