Gronings bedrijf in finale Jonge Ondernemingsprijs

nieuws
foto: CIMMYT / Flickr.com

Nutte van Belzen uit Groningen staat in de finale voor de Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden. Met zijn bedrijf, CC Diagnostics, werkt hij aan test die de screening op baarmoederhalskanker een stuk betrouwbaarder moet maken.

De uiteindelijke winnaar wordt op 3 oktober bekend gemaakt uit de drie overgebleven finalisten. Naast Van Belzen zijn Jessica Kuiken van Marketing Crew uit Franeker en Frans Filius van Grutte Pier Brouwerij uit Leeuwarden genomineerd.

CC Diagnostics, het bedrijf van Nutte van Belzen, won in 2017 al de nationale start-upwedstrijd ‘Young Business Award’. De  test van CC Diagnostics heeft als groot voordeel ten opzichte van andere methoden dat minder vrouwen onterecht gediagnosticeerd worden met baarmoederhalskanker. Het bedrijf verwacht de test in 2022 op de markt te brengen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *