Groninger Museum krijgt weer commercieel directeur

nieuws
foto: Siese Veenstra. Louise ter Kuile

Louise ter Kuile gaat per 1 juli 2019 aan de slag als zakelijk directeur ad interim van het Groninger Museum. Het museum voert deze functie opnieuw in om de bedrijfsvoering en de ondersteunende functies meer gewicht te geven. Andreas Blühm blijft als algemeen directeur hoofd van de directie.

Ter Kuile zal het aannemen van een vaste zakelijke directeur voorbereiden. Volgens Blühm is er weer geld voor deze functie en daarmee een verdere professionalisering: “Het runnen van een museum en het organiseren van grote tentoonstellingen is een complexe zaak. Ik ben zeer verheugd dat de directie met Louise ter Kuile versterkt wordt. Het museum staat financieel stabiel en kan deze stap nemen om onze toekomstbestendigheid veilig te stellen.” De functie werd enkele jaren geleden door financiële problemen opgedoekt.

Louise ter Kuile is een ervaren bestuurder en heeft meerdere opdrachten uitgevoerd op het gebied van bedrijfsvoering in diverse sectoren. Haar laatste opdracht was bij de Rijksuniversiteit Groningen. Daarvoor is zij werkzaam geweest als onderwijsdirecteur bij Inholland.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *