Groningen schuurt tegen tropische dag aan

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het was zondag de eerste officiële tropische dag van het jaar. In De Bilt werd in de middag de dertig graden gepasseerd. In Groningen werd het nét niet een tropische dag.

Volgens Weerplaza bleef de maximumtemperatuur in Groningen steken op 29,9 graden. Die temperatuur werd aan het einde van de middag bereikt. Op het meetstation Eelde werd de tropische dertig wel gepasseerd. Om 17.53 uur werd daar 30,1 graden Celcius aangetikt. Nog niet eerder werd het op deze dag zo warm. Het vorige record, uit 1947, stond op 29,5 graden. Niettemin werd er zondag volop genoten van het mooie weer. In het Noorderplantsoen bijvoorbeeld, maar ook bij het Hoornse Meer en in de binnenstad.

De komende dagen wordt het minder warm. Maandag wordt het 21 graden, dinsdag 25 en woensdag opnieuw 21. Op alle dagen is er kans op regen- en onweersbuien.

De maximumtemperatuur op zondag 02-06-2019 volgens Weerplaza
Deel dit artikel: