Gemeente Noordenveld treuzelt bij autoluw maken Onlanden

nieuws
Foto: Erick Bakker

De gemeente Noordenveld treuzelt bij de medewerking aan het autoluw maken van de Onlanden. De afsluiting van de Drentse Dijk laat op zich wachten.

Een aantal organisaties had de gemeente Noordenveld gevraagd om de Drentse Dijk en Noorddijk af te sluiten voor doorgaand autoverkeer. Door de afsluiting kan de verkeersveiligheid voor fietsers en wandelaars op deze wegen enorm verbeterd worden. Ook komt het de rust en belevingswaarde van dit deel van De Onlanden ten goede. ‘We zijn hierover nu zo’n twee jaar in gesprek met de gemeente en ook de omwonenden en gebruikers van de wegen hebben hun zegje kunnen doen. Tot nu toe heeft de gemeente bepaald geen prioriteit gegeven aan deze zaak. Na lang aandringen van onze kant deed de gemeente dit voorjaar een voorstel dat echter zo duidelijk niet in de buurt kwam van wat wij graag willen bereiken, dat het vrijwel direct in de prullenbak verdween.

Nu meent de gemeente eerst verkeersmetingen uit te moeten voeren, voordat ze met een nieuw plan komt. Die metingen hadden uiteraard twee jaar geleden al gedaan kunnen worden, maar goed, beter laat dan nooit. Hopelijk leidt dit snel tot een voorstel dat wél voldoet aan de wens van een groot deel van de bezoekers van De Onlanden, namelijk een veiliger en prettiger verkeerssituatie op en rond de Drentse Dijk’, aldus de beheerders van het natuurgebied.

Doorgaand autoverkeer geweerd in De Onlanden