Gasberaad: “Generaal alsjeblieft? Nee, bedankt!”

nieuws

Het Groninger Gasberaad reageert dinsdagmiddag in een persbericht op de Kamerbrief van maandagmiddag waarin minister Wiebes een ‘generaal pardon’ aankondigt voor 9000 schadegevallen in de provincie. Volgens het Gasberaad blijkt uit de brief een houding die ‘bagatelliserend en relativerend’ is.

“Er worden maatregelen voorgesteld die al langer in de pijplijn zaten, die versneld worden of inmiddels onvermijdelijk zijn geworden. Natuurlijk, beter laat dan nooit. Maar wat blijft is de focus op gebouwen en getallen. En niet over de mensen”, zo valt te lezen in de reactie van het Gasberaad.

“Begin bij de mensen. Vraag wat ze willen. Wat is voor hen, in hun situatie, een oplossing? Nu moeten bewoners nog steeds de verschillende regelingen aflopen om hun eigen situatie op te lossen. Dat is niet wat we bedoelen met eigen regie terug!
Een Generaal Pardon is het niet, en een Generaal Alsjeblieft…., wat is daar de bedoeling van? Dat we nederig ‘Generaal Dankjewel’ gaan zeggen.”