Eerste Decathlon in Groningen geopend

De eerste Decathlon in Groningen is vandaag geopend. De sportwinkel heeft op het Sontplein zijn zeventiende Nederlandse vestiging geopend; de eerste in Groningen. In het 4400 vierkante meter grote pand gaan 57 mensen werken.

Het doel van de Decathlon-winkels is om sport toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. “Dat doen we door betaalbare producten aan te bieden. Alle producten zijn van onze eigen merken. We hebben veel innovatie producten, ook voor 70 sporten. Zoveel mogelijk sporten willen we betaalbaar aanbieden”, aldus Emma Kuipers, vestigingsmanager van het Groningse filiaal.

In het pand heeft vroeger de Praxis gezeten. Tijdens de verbouwing zijn veel dingen aangepast. Zo was de gevel op het Praxis-gebouw nog van beton, nu is er een grote glaswand te zien. Kuipers: “Drie weken geleden hebben we de sleutel gekregen van dit pand. Met een team van collega’s over het hele land hebben we deze winkel opgebouwd. Er is heel hard gewerkt de afgelopen tijd.”

Sontplein
De opening van de Decathlon is niet de enige ontwikkeling op het Sontplein. Er zijn verschillende winkels die er ook een willen vestiging openen. Echter zijn er een aantal regels voordat een vergunning vrijgegeven wordt. De gemeente wil namelijk dat het Sontplein niet gaat concurreren met de binnenstad. Volgens wethouder Paul de Rook is het belangrijk dat er een goed retailklimaat blijft in de binnenstad. “Je wil niet dat dat wordt leeggegeten door andere terreinen. Het mooie van het Sontplein is dat het dicht bij de binnenstad is. Je kan goede combinaties maken van mensen die grote boodschappen willen doen en ook willen genieten van de Horeca in de binnenstad”, aldus De Rook.

Ook het parkeren is een uitdaging voor de gemeente. Veel mensen zetten hun auto op de parkeerplaats en gaan verder op de fiets de binnenstad in. Volgens De Rook moet dat anders: “Je wil dat mensen die hier komen gewoon hun auto kwijt kunnen. Terreinen als het Sontplein moeten niet als een soort informeel P+R terrein gaan dienen, daar zijn andere terreinen voor. We moeten goed kijken in de toekomst over hoe we dat met elkaar gaan combineren.”