Durfpoli nu ook voor kinderen met medische fobieën (update)

nieuws

Vanaf nu kunnen kinderen en jongeren van 8 tot en met 17 jaar met een medische fobie terecht bij de Durfpoli. Dat was tot nu toe niet mogelijk.

Het gaat bijvoorbeeld om kinderen die bang zijn voor bloed, verwondingen, naalden, de dokter of tandarts, of angst hebben zich te verslikken of te stikken. Kinderen met een fobie voor bepaalde dieren (zoals honden) of situaties (zoals hoogtes) konden al bij de Durfpoli terecht.

Op de Durfpoli doen Accare en de Rijksuniversiteit Groningen wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van angst bij kinderen en jongeren. In drie oefensessies kunnen kinderen en jongeren stap voor stap leren hun angsten te overwinnen.

Accare startte twee jaar geleden met een Durfpoli in Groningen. Later kwamen daar Drachten, Leeuwarden en Smilde bij. Ouders kunnen hun kroost rechtstreeks aanmelden bij de Durfpoli, gratis en zonder verwijzing, via de website durfpoli.nl.

Update: Het OOG radioprogramma De Week besteedde aandacht aan dit onderwerp en had een interview met projectleider Rachel de Jong.

Deel dit artikel: