Beschilderde prullenbakken in Oosterparkwijk tegen afval op straat

In de Oosterparkwijk zijn sinds kort allemaal vrolijke prullenbakken te vinden. De afvalbakken zijn beschilderd door leerlingen van de Borgmanschool in de wijk. De kinderen hopen dat mensen door de vrolijke prullenbakken geen afval en hondenpoep meer op straat laten liggen.

Vrijdagmiddag gingen de leerlingen met zijn allen een kijkje nemen bij hun eigen afvalbakken. Daar zijn ze best trots op. “Het is heel cool,” vertelt Ayla. “Vooral dat ik nu aan mensen kan laten zien dat ik dit gemaakt heb.”

De actie werd georganiseerd door de Coöperatieve Wijkraad samen met studenten van Vindicat in Actie. Zij zijn erg blij met het resultaat. “Het is geweldig,” vertelt Tessa de Bruin. “De kinderen zijn ook heel enthousiast. Dat is voor ons ook heel erg leuk.”

Ze hebben er allemaal vertrouwen in dat de gekleurde prullenbakken gaan helpen. “Door de kleur zijn mensen extra vrolijk,” zegt Hedde. “Dat motiveert ze om hun afval erin te doen”