Auto in lichterlaaie op A7: weg afgesloten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De A7 is ter hoogte van Hoogkerk vrijdagavond korte tijd afgesloten geweest. Op de snelweg was een auto in vuur en vlam komen te staan. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam rond 18.40 uur bij de hulpdiensten binnen. “De automobilist was onderweg in de richting van Drachten”, vertelt Ten Cate. “Ter hoogte van Hoogkerk zag hij dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. Daarop is direct de auto op de vluchtstrook geparkeerd.” Omdat kort daarna de vlammen al onder de motorkap vandaan kwam besloot de bestuurder in allerijl de caravan achter de auto los te koppelen.

Brandweerlieden hebben het vuur met één straal hogedruk geblust. Om de hulpdiensten de ruimte te geven werd de A7 voor het verkeer richting Drachten afgesloten. Zij werden omgeleid via de afrit bij Hoogkerk. Hierdoor ontstond er een korte file op de snelweg. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl