Aanleg Drentse deel doorfietsroute Groningen – Assen gaat eind juni beginnen

nieuws
Foto: Provincie Drenthe

De werkzaamheden aan het eerste Drentse gedeelte van de Doorfietsroute tussen Groningen en Assen beginnen op maandag 24 juni. Dan wordt op de oostelijke dijk van het Noord-Willemskanaal, tussen de Taarlosebrug en de Onlandweg, een betonnen fietspad aangelegd.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot september oponthoud veroorzaken rondom het nieuwe fietspad. De kruisingen bij de Taarlosebrug en de Oudemolensebrug worden aangepast. Daardoor ontstaat er een goede aansluiting met de doorfietsroute. Hiernaast krijgen de Onlandweg en De Tip ook een aansluiting op de doorfietsroute.

Het Groningse deel  van de doorfietsroute is grotendeels klaar. Alleen over de planning van het aansluitende deel binnen de gemeente Groningen, tussen de Van Ketwich Verschuurlaan en de Parkweg, moet een besluit genomen worden door het college. Voor het deel de andere kant op (transferium Haren – Witte Molen) zijn de plannen grotendeels uitgewerkt is naar verwachting in juli 2020 afgerond.

Deel dit artikel:

 1. Weer zo’n linkse te dure hobby voor een kleine groep milieufanatici. Het mag allemaal wat kosten, het geld gaat er met bakken uit. En dan moet er bezuinigd worden op thuiszorg voor zieke mensen. Wat een schande, en dat van een links bestuur…

 2. Als je het ergens niet mee eens bent noem je het gewoon ‘links’.
  Lekker makkelijk en overzichtelijk…
  Wat die thuiszorg met dat fietspad te maken heeft ontgaat me.
  Er is geld zat en dat zou nog héél veel meer kunnen worden.
  Door grote bedrijven een fatsoenlijke winstbelasting te laten betalen.
  Maar dat gebeurt niet, want dat wil ‘rechts’ dan weer niet.

  Ga toch fietsen zou ik zeggen geef zowel het verkeer van links als van rechts voorrang.

 3. Over een paar jaar is de Speed-Pedelec helemaal het vervoermiddel van de forens. Dan komt zo’n verbinding mooi uit, met je linkse hobbies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *