Woonschepencomité: ‘Krokodillentranen’ om verdwijnen Ludina-terras

nieuws
Foto Ids Heij. Glas wijn alcohol

Het Woonschepencomité Groningen laakt de manier waarop verschillende lokale en regionale media hen betrokken hebben bij het nieuws omtrent het gedwongen verwijderen van het terras op het Woonschip Ludina, tegenover Café de Toeter. 

In een brief aan de nieuwe gemeenteraad, waarin de het comité haar zorgen uit over de aanpak van Noorderhaven, benadrukt de vereniging: “In de media kan de indruk gewekt zijn dat het WCG mede verantwoordelijk is voor het verdwijnen van een horecaterras bovenop een authentiek woonschip, de Ludina. Dit is niet het geval.”

In het eerder geplaatste bericht op haar website schrijft het comité: “Het WCG had gehoopt buiten de discussie te blijven over het volgens afspraak verdwijnen van het horecaterras bovenop woonboot Ludina. Dat is niet helemaal gelukt”, zo schrijft het comité op haar website. “Dat de gemeente het niet leuk vindt om te moeten handhaven is begrijpelijk, maar elke insinuatie richting het Woonschepencomité is flauw en onterecht.”