Woningbrand in Hoogkerk snel onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een woning aan de Johann Faberlaan in Hoogkerk heeft zaterdagmiddag korte tijd brand gewoed. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

De melding van de brand kwam rond 16.40 uur binnen waarop een bluswagen en een hoogwerker van de Groninger brandweer ter plaatse werden gestuurd. “Er komt flink wat rook uit de woning”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Brandweerlieden hebben de voordeur geforceerd om binnen te kunnen komen omdat de bewoners niet thuis blijken te zijn.” Een hond werd uit het pand gered. Deze is door buurtbewoners opgevangen. De brand in de woning was snel onder controle. Het bleek te gaan om een keukenbrand. “Met een ventilator hebben ze de rook uit de woning verdreven.”

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: