Wethouder wil invoering woonplicht

Wethouder Roeland van der Schaaf overweegt de invoering van een woonplicht.

Bij een woonplicht moet de kopende partij ook daadwerkelijk in de gekochte woning gaan wonen. De woningmarkt staat zwaar onder druk, veel verkochte woningen komen in handen, van beleggers, grote maar ook kleine, die de woningen voor veel geld verhuren. Dat drijft de huur- en verkoopprijzen op en gaat ten koste van starters en mensen met lagere inkomens. Jimmy Dijk van de SP kwam al een jaar geleden met het voorstel om de woonplicht in te voeren: ‘Ik ben blij, en als een woonplicht niet kan moet er maar een huurverbod komen.”

Zonder hulp van het rijk lijkt het moeilijk om een woonplicht te realiseren. Roeland van der Schaaf: ‘De woningmarkt vraagt om onorthodoxe maatregelen, wonen is niet alleen maar “Markt.”

 

Deel dit artikel: