Westpark krijgt Tiny Houses

De gemeente heeft het Westpark, tussen Groningen en Hoogkerk, aangewezen als locatie voor zogenoemde tiny houses. Dit vanwege een initiatiefvoorstel van GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

Er is daar ruimte voor 15 tot 30 tiny houses. Ze mogen er maximaal tien jaar staan. Het gaat om verplaatsbare en energieneutrale huisjes van maximaal 50 m2 in oppervlak. De kavels zijn 400 m2 groot.

Ook in de wijk Meerstad kunnen tiny houses komen. De gemeente laat op dit moment onderzoek doen naar de geschiktheid en financiële haalbaarheid van het plan. Het gaat in dit geval om duurzame en onder architectuur ontworpen huisjes. Er zou vanaf medio 2021 gebouwd kunnen worden.

Deel dit artikel:

 1. De Kavelgrootte van 400m2 maakt direct duidelijk waarom dit geen groot succes kan worden. De gemiddelde kavelgrootte van een Vinex-woning is 170m2. Per Tiny house kun je dus bijna 2,5 huis kwijt. Als de bewoners een reëele marktconforme prijs zouden moeten betalen voor de kavel, wordt het onbetaalbaar.

  1. Is een Tiny House ook een oplossing voor Groningers die de huur niet meer kunnen betalen? Krijgen zij voorrang bij de toewijzing?

   1. Tiny Tents in de gemeente Groningen

    Langs het Eemskanaal staan een paar kleine tentjes (Tiny Tents). Zijn deze tentjes (Tiny Tents) een afsplitsing van de Groningse Tiny House – beweging ?

    ( En laat een wethouder nog eens goed naar de opvang van dak- en thuislozen kijken ! )

 2. Tiny Houses dienen verrijdbaar/verplaatsbaar te zijn kunnen gelet op het rijden over de weg maximaal 12.00mtr. lang en 2.55mtr. breed zijn, rond de 30m2 dus, met een totaalgewicht van max. 3500kg om zo nog over de weg te mogen rijden. Hier wordt over 50m2 gesproken en dat zijn de afmetingen van recreatiewoningen, daar wil half woningzoekend Groningen wel gaan wonen.

   1. Namens studenten: maak je geen zorgen Marc! Westpark ligt veel te ver weg voor ons. Het Noorderplantsoen volstaat!

 3. als je naar die prijzen van een tiny house kijkt ben je gek als je die zou kopen. Behalve als je nog even 400m2 grond krijgt tegen weinig. Daarna zal er wel een gedoogconstructie opgetuigd worden. Zet je er 4 neer. Het zal er wel op neerkomen dat er zometeen 30 oude volkswagen transporter busjes staan.

  Je zou dan toch ook een keer 5000 studentencontainers ergens neer kunnen zetten voor 15 jaar. Is dat probleem ook opgelost.

  Wat is nu het doel van het project?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *