VVG heeft alles in eigen hand na grote winst op Be Quick Dokkum

Foto Andor Heij: VV Groningen - Be Quick Dokkum

VV Groningen won vanmiddag in de eerste klasse E op zaterdag thuis met 7-2 van Be Quick Dokkum, dat daardoor degradeerde. VVG staat twaalfde met evenveel punten als Bedum dat op de veilige elfde plaats staat.

VVG begon overrompelend met twee ballen op de lat en doelpunten van uitblinker Virgil Muller en Davy Wilkens. Vlak voor rust werd het 3-0 door een vrije trap van Wesley Walstra.

Na rust scoorde Tim van der Molen drie keer, waarvan één keer uit een strafschop. VVG werd even slordig en Frits Veenema en Aldert Hietkamp maakten er 6-2 van. Nordin Philipsen bepaalde na 87 minuten de eindstand: 7-2.

“Deze overwinning was nodig en we hebben nu weer een beetje lucht”, aldus VVG aanvaller Virgil Muller. “We hebben alles nog in eigen hand, want we moeten nog tegen Bedum. Het is voor ons een zwaar seizoen en we moeten nog twee wedstrijden volle bak om ons te handhaven”.