Vraag over stoplicht wacht op antwoord

nieuws

Op 16 november 2017 vroeg Salvador Ven de gemeente via Twitter hoe het zat met het stoplicht bij de Waardbrug nabij de Rijksweg bij Lewenborg. Fietsers moeten daar soms erg lang wachten.

De gemeente antwoordt in november 2017: ‘Dank voor het doorgeven! Inmiddels is het bericht gestuurd naar de juiste afdeling. Zij bekijken de situatie. Zodra wij wat horen krijg je bericht van ons’.

Na lang wachten kaartte Salvador de zaak deze week nog eens aan: ‘Is er al een antwoord? Het lijkt er op dat het de afgelopen weken nog erger is geworden. De fietsers worden soms vier(!) keer overgeslagen en moeten dan bijna 10 minuten wachten. Mensen fietsen door rood en er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan’.

Hij krijgt nu als antwoord van de gemeente: ‘Ik heb het voor je nagekeken maar dit stoplicht is van de Provincie Groningen. Wellicht dat zij hier voor je naar kunnen kijken’. De provincie heeft inmiddels gereageerd: ‘Uw vraag is aan een collega voorgelegd. Wij komen er zo snel mogelijk op terug’.

Deel dit artikel: