Vanaf maandag nieuw archeologisch onderzoek bij Klooster Yesse

nieuws

Van 13 mei tot en met 7 juni gaan archeologiestudenten van de Rijksuniversiteit Groningen opgraven op het terrein van het voormalige klooster Yesse, tussen Haren en Groningen. 

Volgens de onderzoekers zijn veel vragen rondom het kloostergebouw nog onbeantwoord. Zo is niet van alle gevonden gebouwen de functie bekend en zijn er waarschijnlijk ook gebouwen aanwezig geweest die nog niet opgegraven zijn. Daarnaast is het duidelijk dat het kloosterterrein ook voor en na de kloosterfase in gebruik was, maar is er nog weinig bekend over het hoe en wat. 

Na de ‘vondstenregen’ van de afgelopen jaren verwachten de onderzoekers ook bij het huidige onderzoek weer veel te vinden, waarna ze hopelijk ook de laatste vraagtekens kunnen wegstrepen. Op de open dag zijn geïnteresseerden welkom voor een rondleiding over de opgraving, begeleid door archeologen in opleiding. Voor wie graag nog nauwer met archeologie in aanraking wil komen, is er op zaterdag 25 mei ook de mogelijkheid deel te nemen aan een publieksopgraving. 

Deel dit artikel: