Tweede ontwikkelaar gooit zich in supermarktstrijd Ter Borch

nieuws
Foto: flickr.com/photos/wili/

Terwijl een besluit over de komst van een supermarkt in de wijk Ter Borch nog een week op zich laat wachten, dient een tweede partij zich aan bij de Tynaarlose gemeenteraad voor de bouw van een kleinere supermarkt. Volgens RTV Drenthe presenteert nu ook de SOG-groep uit Oostwold, naast VOF Ter Borch, plannen voor een 700 vierkante meter grote supermarkt met daarboven appartementen.

“Als de raad het huidige plan wegstemt, wil de SOG-groep op korte termijn een participatietraject opstarten met diverse belanghebbenden. Dit moet leiden tot een breed gedragen plan, dat aansluit bij het parkachtige karakter van de wijk,” zo SOG-directeur Sven Gout.

Anderhalf jaar geleden was er een kleine meerderheid voor een grote supermarkt in de wijk. Nna de laatste verkiezingen is de meerderheid van de Tynaarlose raad tegen. De twee projectontwikkelaars komen daarom met een kleinere supermarkt en minder parkeerplaatsen op de proppen.