Top Dutch Solar Racing Team voor het eerst naar zonnerace in Australië

Het Top Dutch Solar Racing Team heeft nog maar 135 dagen te gaan om hun zonneauto te bouwen en daarmee door Australië te racen. In oktober doet het team mee aan de Bridgestone World Solar Challenge.

In deze challenge rijden teams van studenten van over de hele wereld dwars door Australië van Darwin naar Adelaide. De race is meer dan 3.000 kilometer lang en duurt een week. Elke dag wordt er in blokken van drie uur geracet. Omdat het in de auto wel 50 graden kan worden, heeft het team vier coureurs die elkaar afwisselen. De druk bij de coureurs ligt meer op hun uithoudingsvermogen dan op hun snelheid. Ruben Otter, één van de coureurs: “Je moet je concentratie houden tijdens een hele lange periode, want het is heel lang rechtdoor rijden in een warme, kleine ruimte.”

Op dit moment zijn de 26 studenten van het team druk bezig met de voorbereiding. “We hebben bijna alle onderdelen in huis. De grootste uitdaging wordt nu dat de mechanica en de elektronica goed gaat samenwerken, zodat alles samen komt en de auto uiteindelijk kan rijden”, aldus Eline Hesta, van de communicatie van het team.

De studenten van het team komen van de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit en het Noorderpoort. De samenwerking tussen de drie scholen maakt het team uniek. Hesta: “Ik denk dat onze kracht is dat we dat in alles laten terug komen en dat is alles wat wij doen die samenwerking tussen de verschillende disciplines en opleidingsniveaus dat terug te zien is.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *