SP: onderzoek naar woonplicht is een goed idee

nieuws

Het voornemen van de gemeente Groningen om de mogelijkheden van een woonplicht te onderzoeken is een goed idee. Dat zegt fractievoorzitter Jimmy Dijk van de SP.

Dat moet voorkomen dat steeds meer woningen worden opgekocht door vastgoedbeleggers, die daar grof geld aan verdienen. De woonplicht verplicht de koper zelf in de woning te gaan wonen in plaats van het te verhuren. De SP stelde een jaar geleden al een woonplicht voor, zodat starters meer kans maken, huisprijzen niet verder opgedreven worden en de macht van vastgoedbeleggers minder groot wordt.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars wordt in Groningen één op de vier woningen door vastgoedbeleggers opgekocht. De SP wil verder een mix van sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen in in Meerstad, op het SuikerUnie-terrein en de toekomstige Eemskanaalzone.

Deel dit artikel: