Snellere bus gaat vaker rijden

nieuws
foto: Kevin van der Laan/OV Nieuws

Op zondag 15 december 2019 start de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Groningen en Drenthe. Een snellere bus met uitsluitend zitplaatsen gaat op sommige trajecten vaker rijden

Hieronder enkele van de belangrijkste voorgestelde wijzigingen die vanaf 15 december 2019 worden ingevoerd: De Eemshaven wordt bereikbaar met de bus. De Q-link lijnen gaan vaker rijden. Voorgenomen wijzigingen voor Q-link: Q-link 3 Leek – Lewenborg en 4 Roden – Beijum in het drukste half uur naar elke 7,5-minuut, Q-link 5 Annen – Groningen vaker op zondagmiddag (2x per uur) en in vakanties, Q-link 6 Appingedam – Groningen tot 10 uur iedere 15-minuten.

Bussen die worden ingezet op Qliner mogen vanaf december 100 kilometer per uur rijden. Vanwege de regelgeving zijn er in deze bussen alleen nog zitplaatsen. Om voldoende zitplaatsen beschikbaar te houden, komen er vier nieuwe dubbeldekkers bij en worden extra ritten in de spits toegevoegd.

Meer informatie over de voorgenomen wijzigingen dienstregeling staat hier . Inwoners en belangengroepen kunnen vóór vrijdag 14 juni 2019 reacties op de ontwerphoofdlijnen geven.

Deel dit artikel: