Rooks in finale Grote Prijs van Nederland

Rapper Rooks staat zaterdagavond in de Melkweg in Amsterdam in de finale van de prestigieuze muziekcompetitie Grote Prijs van Nederland. Hij neemt het op tegen vijf andere acts in de categorie Hiphop.

“Ik heb kriebels in m’n buik, gewoon omdat ik zo erg zin heb om op te treden en te laten zien wat ik kan”, vertelt de rapper tijdens zijn generale repetitie in Simplon aan het Boterdiep in Stad. “Op dit moment ben ik nog even de puntjes op de i aan het zetten, ik wil echt het uiterste uit mezelf halen.”

Talentontwikkeling
De Grote Prijs van Nederland is een muziekcompetitie gericht op talentontwikkeling. De deelnemende artiesten kunnen behalve optreden ook deelnemen aan colleges, workshops en masterclasses. Al 33 edities brengt de Grote Prijs grote talenten voort. Oud winnaars zijn o.a. Typhoon, Eefje de Visser, Brainpower en Lucky Fonz III. Maar ook finalisten als Ronnie Flex, Jiggy Djé,en Ali B hebben het ver geschopt.

Voor de winst
“Ik ga voor de winst, anders doe je niet mee”, vertelt Rooks met een grote glimlach. “Dit kan een opstap zijn om een groter publiek te bereiken. Het meedoen aan deze competitie gaat me helpen een betere performer te worden.”