Reiziger geeft buschauffeur kopstoot

nieuws
Foto: Andries Oord

De politie is op zoek naar meer informatie rond de mishandeling van een buschauffeur. Een reiziger gaf de chauffeur daarbij een kopstoot.

De mishandeling vond plaats op woensdag 13 maart tussen 09.30 en 10.10 uur. Buslijn 15 stond bij de halte Zernike Noord, waar veel passagiers de bus verlieten. Nadat de bus weg reed, liep een passagier die nog in de bus zat naar de chauffeur. Daarbij riep hij dat de bus moest stoppen. De chauffeur antwoordde dat dit kon bij de volgende halte, die ze bijna bereikt hadden. De passagier werd daarop vreselijk kwaad en gaf de chauffeur een kopstoot. Toen de buschauffeur zich verweerde werd hij door de reiziger geslagen. De chauffeur raakte hierbij gewond en moest behandeld worden door een arts.

De afgelopen maanden is aan de hand van filmbeelden onderzoek gedaan naar de identiteit van de dader. Tot op heden is deze echter nog niet bekend. De Officier van Justitie heeft nu besloten om het gezicht van de verdachte in eerste instantie onherkenbaar te publiceren. Als de verdachte zich niet binnen veertien dagen meldt wordt de foto zonder blur gepubliceerd. Mensen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Meer informatie, en een foto van de verdachte, is te vinden op de website van de politie.