PVV maakt zich zorgen over veiligheid in Groningen

De PVV maakt zich zorgen over veiligheid in verschillende wijken. Volgens de partij komen er vaak incidenten voor bij jongeren die ’s nachts na het uitgaan naar huis fietsen.

De fractie vragen gesteld aan het college B&W over de maatregelingen die de gemeente gaat nemen. De aanleiding hiervoor waren verschillende incidenten. Afgelopen vrijdag nog werd een jongen bij de Oosterhamriklaan mishandeld door meerdere jongeren. In oktober 2017 was er een schietpartij, waarbij een student blijvend verlamd raakte. De PVV ziet geen verband tussen beide incidenten. “Maar het is wel een opeenstapeling van gewelddadige incidenten. Daar moet je heel snel bij zijn en maatregelingen treffen”, aldus Ton van Kesteren, fractievoorzitter van de PVV.

Volgens hem moet er meer politie op straat komen. Van Kesteren: “Je ziet onderbezetting bij politie. De PVV vindt dat er goede bezetting bij de politie moet zijn. Minder achter het bureau, meer in de wijken.”

Deel dit artikel:

 1. In oktober 2017 was er een schietpartij Daar moet je heel snel bij zijn.
  Juist.

  Probleem benoemen, iemand anders de schuld geven
  iemand anders moet het opknappen.

  Je bent af Ton

 2. Misschien kan de PVV een brigade bruinhemden oprichten? Dat is een beproefd concept dat eerder is gebruiktt door partijen in dit gebied van het politieke spectrum.

 3. De twee incidenten hebben niks met elkaar te maken inderdaad, en tenzij je een agent op elke hoek van de straat hebt was het niet te voorkomen. Typisch PVV populistische bangmakerij.

 4. Prima dat de PVV het probleem van veiligheid (en onderbezetting bij de politie) aankaart. Ik hoor zelf vaak genoeg dat politiebureaus te vroeg dicht zijn, dat je afspraken moet maken voordat je aangifte kunt doen (als je al aangifte kunt doen). Er beweegt zicht bovengemiddeld veel gajes op straat, alleen al een gevaar voor de verkeersveiligheid, laat staan hoe het zit met de diverse geweldsincidenten /berovingen die plaatsvinden.

 5. In de video lijkt het wel dat hijzelf een tik op de ogen heeft gehad. Maar wie hecht er nog waarde aan wat Ton zegt, Ton staat namelijk aantoonbaar bekend als verspreider van nep nieuws om z’n gelijk te halen.
  En als er iets wat een politici nooit moet doen is het liegen, al betwijfel ik dat zijn stemmers dat doorhebben aangezien die zelf ook stekeblind zijn.

  1. Niet alles is… wat het lijkt …
   En kom maar op met je “aantoonbaar”.. nep nieuws..
   De PVV..stemmers en die van de FvD, zijn bovengemiddeld slimmer dan de rest van de stemmers.
   Dat hebben ze bewezen door te stemmen op deze partijen ..de rest is gehersenspoeld.
   En dit is geen nep nieuws maar een feit.

   1. Lol! Wat een stelling. Ik durf wel te stellen dat het juist de stemmers op de 2 partijen die jij noemt zijn, die zich laten voorliegen en bedriegen door charlatans.

   2. Je bedoelt dat deze stemmers niet begrijpen wat het Dunning-Krüger-effect is en zich daarom bovengemiddeld slim vinden.

   3. Ja @EvertJan ..Ik ben het levend voorbeeld ..
    Wij ..
    PVV-aanhangers klagen over uiteenlopende kwesties in de publieke ruimte, en denken dat de politiek er iets aan kan doen. de vraag is steeds weer of dat wel kan.
    PVV-aanhangers klagen over parkeerproblemen, slecht geïntegreerde buitenlanders, hangjongeren op straat en normen en waarden die lijken te verdwijnen.
    Dit laatste thema is een vergaarbak aan klachten over minder respect, minder verantwoordelijkheidsgevoel, burgers die weinig voor elkaar over hebben en fraude.
    Burgers hebben vaak geen beeld van waar de politiek iets aan kan doen en waar de politiek niets over te zeggen heeft. Veel klachten moeten burgers onderling oplossen.
    Bij andere problemen is zelfs de vraag of er wel oplossingen voor bestaan.
    Maar een politicus die over elk schandaal een Kamervraag stelt suggereert dat de politiek er wel iets aan kan doen.
    Beter zou zijn burgers een reëler beeld te geven van wat de politiek wel, maar ook niet voor hen kan betekenen.
    PVV-aanhangers vertelden in de interviews steeds weer dat ze zich opgelaten voelden, zich schaamden of liever niet te veel met de PVV in verband werden gebracht.
    De PVV zou immers een partij zijn van tokkies, domme mensen, burgers met een lage opleiding of racisten.
    Nou …daar wilden de PVV-aanhangers niet bij horen en dus probeerden zij te verhullen waarop zij gestemd hadden en waren daar in ieder geval niet altijd open over.
    PVV-aanhangers droegen regelmatig zelf de oplossing voor dit probleem aan: iedereen moet simpelweg kunnen zeggen wat hij vindt en daardoor niet in een hoek worden gezet.
    PVV-aanhangers willen meestal niet dat moslims in een hoek gedrukt worden, en ze willen ook niet dat dat henzelf overkomt.
    Zij willen gehoord en gerespecteerd worden.
    Laat burgers zeggen wat ze op hun hart hebben, dat is de enige manier om een dialoog te starten over politieke en maatschappelijke problemen van nu.
    Ondertussen stemde ik FvD..( tactisch) noem ik deze stem ..omdat men meer voor elkaar kan krijgen ..met een partij
    als deze ..maar men zal de weerstand ook tegen Baudet verhogen ..maar dat zal hun niet lukken.
    Het gross van de Nederlanders is OOK aan het slimmer worden ( net als ik ) ..we weten meer en we steken het koppeke niet meer in het zand ..
    De problematiek mag en moet aangepakt worden en benoemd ..niet ontkennen en bagatelliseren ..bespreekbaar maken wat de mensen erg bezighoud.
    Ik trek mijn muil open en vertel wat er aan schort ( mijn mening) ..net als ondertussen miljoenen andere NEDERLANDERS ..incluis Baudet en zijn teamgenoten en stemmers.. ..en ook Wilders .
    Niet wegkijken ..NEXIT ..Grenzen dicht ..Nederland voor de Nederlanders ..extremisten er uit. Bed bad en brood “gasten”..OOK ER UIT .!!
    Nog steeds….( zoals altijd) .. iedereen een prettig weekend ..
    De groeten van de slimste Groninger op deze site ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *