Plan supermarkt Ter Borch weggestemd

nieuws
Foto: flickr.com/photos/spine/

Er komt voorlopig geen supermarkt in de Groninger wijk Ter Borch die in de Drentse gemeente Tynaarlo ligt. De gemeenteraad van Tynaarlo stemde het plan dinsdagavond met de kleinst mogelijke meerderheid weg. Twaalf tegen en elf voor.

Ook een motie voor een onderzoek naar een kleinere supermarkt met een kleinere parkeerplaats haalde het niet. De oppervlakte van de supermarkt ging van 3000 naar 2500 vierkante meter in dat plan. Ook die werd nog te groot bevonden. De meerderheid vindt dat de verkeersveiligheid in de wijk in het geding komt. De supermarkt zou te dicht bij twee scholen komen.

De hoop van de voorstanders was dat de PvdA met een kleinere supermarkt akkoord zou gaan. De PvdA liet weten wel voor een plan te zijn met kleinschalige winkels in Ter Borch.

De SOG Groep uit Oostwold heeft inmiddels een plan gemaakt voor een supermarkt van 700 vierkante meter met appartementen er boven.

De discussie over de supermarkt in Ter Borch duurt al zeven jaar. Niet alleen enkele wijkbewoners zijn tegen, maar ook ondernemers uit Eelde Paterswolde en Groningen zuid. Die vrezen concurrentie van een supermarkt in Ter Borch. De laatste tijd roeren ook buurtbewoners zich, die juist voor een supermarkt in de wijk zijn.

Deel dit artikel:

  1. Goed voor de ondernememers in Hoornse Meer, overwinningsplein, en Eelde dat dit ondoordachte plan niet doorgaat.
    Een kleine buurtsuper is ruim voldoende voor Eelderwolde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *