Oud VVD-wethouder Joost van Keulen uit politiek en naar bedrijfsleven

nieuws
Foto Andor Heij. Joost van Keulen.

Oud VVD-wethouder Joost van Keulen gaat aan het werk bij een groot it-bedrijf dat in Groningen een vestiging heeft in Hoogkerk.

“Ik ga vanaf maandag aan de slag bij CGI, een it-bedrijf met 75000 medewerkers wereldwijd, 2500 in Nederland en 250 in Groningen”, aldus Van Keulen. “Ik mag als director corporate services bijdragen aan de groeiambities hier in Groningen, nieuwe projecten ontwikkelen samen met klanten en de naamsbekendheid van CGI vergroten. En ik heb er vet veel zin in”.

Van Keulen kwam in 2007 in de gemeenteraad van Groningen. In 2012 werd hij wethouder. Omdat de VVD buiten het nieuwe college van B&W bleef stopte hij begin dit jaar. Van Keulen stond ook op de 36e plek op de lijst van de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Hij kon een paar keer de plaats van anderen in nemen, maar wees dat steeds af.

Van Keulen zet die politieke ambities voorlopig even in de koelkast: “Ik ben voor de komende Tweede Kamerverkiezingen niet beschikbaar, maar zegt nooit, nooit. Ik ben nog jong, maar voorlopig niet. Ik ga me volledig inzetten voor CGI”.