Opnieuw sleutels aangetroffen bij opgravingen klooster Yesse

nieuws
Foto: Foto: GIA

Tijdens het archeologische onderzoek bij het voormalig nonnenklooster Yesse in Essen (bij Haren) is opnieuw een aantal oude sleutels aangetroffen. Belangstellenden kunnen de sleutels en andere vondsten aanstaande woensdag komen bekijken.

Eerder deze maand werd al een grote ‘voordeursleutel’ gevonden bij het voormalige Cisterciënzer. Het is goed mogelijk dat de kostbare boeken die in het klooster werden gemaakt achter zware gesloten deuren in een bibliotheek werden bewaard.

Op 5 juni is er een open dag, waar belangstellenden tussen 12 en 15 uur de sleutels en andere vondsten kunnen komen bekijken. Bezoekers van de open dag wordt aangeraden op de fiets te komen vanwege de beperkte parkeerruimte.

Deel dit artikel: