Opknapbeurt studentenflat De Dragant voltooid

nieuws

De studentenflat De Dragant aan de Duindoornstraat is bijna klaar voor gebruik. De feestelijke oplevering is op maandag 3 juni.

De Dragant is nu de eerste bestaande aardbevingsbestendige gasloze hoogbouwflat in Groningen. Aannemer Van Wijnen heeft de 314 studentenkamers opgeknapt en een deel ervan is inmiddels opgeleverd. Het pand is eigendom van woningcorporatie Lefier.

Ruim een jaar geleden stond er nog een gedateerde flat met kleine studentenkamers. Het afgelopen jaar zijn de gevels naar voren geplaatst, waardoor de kamers groter zijn geworden. De studenten hebben nu een eigen toilet en badkamer. Ze delen de keuken met 7 of 8 huisgenoten. Tot vorig jaar deelden ze de keuken, het toilet en de badkamer met zo’n 14 anderen.

Op de begane grond opent binnenkort een wijkrestaurant, waar wijkbewoners en studenten elkaar ontmoeten. Beginnende horeca-ondernemers kunnen er praktijkervaring opdoen.

.