Langzaam aan actie voor beter pensioen tussen Zuidbroek en Groningen

nieuws
Foto: FNV.nl

Er komt een langzaam aan actie tussen Zuidbroek en Groningen volgende week woensdag. Dit vanwege de actiedag voor een beter pensioen.

De vakbonden hebben die dag onder meer een manifestatie op de Grote Markt in Groningen. De bedoeling is ook om met 66 kilometer per uur van Zuidbroek naar Groningen te rijden.

De bonden willen dat de pensioengerechtigde leeftijd naar 66 gaat. Ook moeten mensen met zware beroepen eerder met pensioen kunnen en moeten de pensioenen met de prijzen mee stijgen.

Op dinsdag zijn er acties in het openbaar vervoer. In de noordelijke provincies en in het grootste deel van het land rijden er dan geen treinen en bussen. Ook die actie is voor een beter pensioen.

Deel dit artikel:

    1. Bob, misschien bent u als u de pensioenleeftijd hebt bereikt, dankbaar voor dit offer.
      Het is ook verschrikkelijk om eens solidair te zijn.

  1. Wanneer komt nederland eens goef in beweging in plaats van afgeven op ons, het is ieders toekomst waar dit over gaat.
    Nu eens en vooraltijd goed regelen daar kunnen wij straks jaren op teren.

  2. Er zullen altijd mensen zijn die vinden dat dit niet kan Omdat er mensen gedupeerd worden Wij ouderen zijn al ruim 13 jaar gedupeerd Wij hebben al 13 jaar geen fatsoenlijke Indexatie gehad De rekenrente die de pensioenfondsen moete aanhouden vh FTK oftewel vd Nederlandse Bank ,wordt bewust laag gehouden In ons omliggende landen hanteren ze een veel hogere rekenrente voor uitbetaling van pensioenen Bij ons is het 1,2% in de omliggende landen variërend tot bijna 4% Ik heb het dus over aanvullend collectief pensioen Langzaam wordt er bewust door onze regering ons beste stelsel terwereld geraffineerd stuk gemaakt Ten voordele vd Baken en verzekeraars Ze staan in de rij Pm het over te nemen Al 13 jaar niet geïndexeerd Hoeveel inkomen scheelt dat voor de gepensioneerden en de inleg van de werkenden Plus het sprookje dat de AOW onbetaalbaar is voor deze regering Is bewust gedaan Levert momenteel miljarden op per jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *