Hanzehogeschool haalt rookabri’s op Zernike weg

nieuws
foto: image after

De Hanzehogeschool is maandag op het Zerniketerrein begonnen om alle rookabri’s weg te halen.

Voortaan mag er voorlopig nog maar op drie plekken een sigaret opgestoken worden. Dat zijn plaatsen uit het zicht en buiten de looproutes.

De Hanzehogeschool wil een rookvrije omgeving creëren waar medewerkers, studenten, bezoekers en omwonenden geen last van rook hebben en niet gestimuleerd worden om zelf te gaan roken.

Deel dit artikel:

 1. En de auto’s en de bussen rijden daar nog volop!

  Er overlijden tegenwoordig meer aan fijnstof dan sigarettenrook. Bovendien is het nog nooit aangetoond. Ontkend het ook niet!Statistisch gaan we voor het gemak ervanuit. Misschien zijn het wel de asbestpollen, wat decennialang werd toegestaan door de overheid, terwijl in de jaren 50 al genoeg daarover bekend was, dat het gezondheidsrisico’s zou veroorzaken. En dit een explosie van longkankerpatiënten heeft veroorzaakt. Misschien moet het één dat andere verdoezelen.

  1. Het zal allemaal wel. Gewoon erg prettig om als niet-roker geen last te hoeven hebben van die vieze sigarettenrook en schone lucht te mogen inademen. Ongeacht asbestpollen en wel of geen gezondseffecten.

 2. Wellicht nog leuk om te vermelden, dat die D66 ‘ers die dit bedacht hebben, gewoon op de binnenplaats van het stadhuis staan te roken

 3. Het lijkt erop dat Sjoerd ook een junk is die de aandacht van zijn eigen verslaving probeert af te leiden door allerlei andere nutteloze zaken te vermelden. Gewoon doorroken. Net als die 20.000 doden per jaar door sigaretterook. En jaloers op D66 is al helemaal vreemd.

  1. Waar hebben we het over. Abri’s in de buitenlucht, dat moet worden weggehaald. Zij, die dit besluiten, laten ze heel goed naar zichzelf kijken. What’s next? Er zijn ook mensen zwaar verslaafd aan shag. Die zijn ooit vroeger meegegaan met een campagne van de overheid in de jaren 60 en 70, al zou roken een gezelligheid te weeg brengen. Nimmer werd er toentertijd gesproken over gezondheidsrisico’s.

  2. Ook dat klopt Sjoerd alhoewel,…. campagnes van de overheid?
   Waren die campagnes niet van de tabaksindustrie?
   Zij zijn trouwens wel blij zijn met jou hoor.
   Of ben jij misschien één van die club.
   Inmiddels zijn we ruim een halve eeuw verder en iets wijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *