Groningers winkelen met geprepareerde tas in Leek en Roden

nieuws

Dinsdag werden er op de Trambaan in Roden twee Groningers aangehouden. Ze winkelden met geprepareerde tassen.

Het gaat om twee mannen van 44 en 49 jaar oud uit Groningen. Een oplettende burger zag dat de mannen zich verdacht gedroegen in Leek, en dat men er “betrapt” uit zag. Ze renden met een gevulde tas naar een auto en gingen er met hoge snelheid vandoor in de richting van Roden. De politie trof de auto vervolgens geparkeerd op de Trambaan in Roden en zijn bij de auto gaan posten. Enige tijd later kwamen de aan bij het voertuig waarna ze werden gecontroleerd. Tijdens deze controle werd bij de 49-jarige man een geprepareerde tas aangetroffen met een aantal goederen die minuten eerder waren gestolen bij de Kruidvat in Roden.

In het voertuig van de mannen werden ook nog goederen aangetroffen, even eerder gestolen bij meerdere winkels in Leek. Ook werd in het voertuig nog een geprepareerde tas gevonden, speciaal gemaakt voor het plegen van diefstallen. De heren zijn aangehouden en ingesloten in Assen.