Groningen in top-5 inkomensongelijkheid

nieuws

Ondanks een landelijke daling staat de gemeente Groningen nog steeds in de top-5 als het gaat om  inkomensongelijkheid in Nederland. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste inkomens- en vermogensgegevens.

Alleen Vlieland en Delft hebben een hogere inkomensongelijkheid dan Groningen. Het deelt de derde plek met Amsterdam en Zeist. De gemeente Groningen deelt de top-10 qua vermogensongelijkheid (op een gedeelde vijfde plaats met Arnhem) met drie andere grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en de kleinere gemeenten Laren en Vlieland.

Landelijk gezien is de inkomensongelijkheid aanzienlijk lager dan de vermogensongelijkheid en veranderde niet in de periode 2011–2017. De vermogensongelijkheid tussen huishoudens daalt vanaf 2015, wat samenhangt met de aantrekkende woningmarkt.