GHHC mag nog hopen op behoud hoofdklasse

Fieke Hoff scoort 3-3. Foto: Jacob Gunter

Dankzij een gelijkspel tegen Hurley is er nog hoop voor de hockeydames van GHHC. De ploeg van coach Julian Steen speelde zondag op de Harener Holt met 3-3 gelijk tegen de middenmoter uit Amsterdam.

Met nog één hoofdklasseduel te gaan, staat GHHC nog altijd 12e en laatste met 9 punten. Bloemendaal, dat met 5-0 verloor van koploper Den Bosch, heeft ook 9 punten, maar een beter doelsaldo. Huizen heeft 10 punten. De nummer 12 degradeert rechtstreeks, de nummers 10 en 11 spelen promotie-degradatiewedstrijden.

GHHC kwam in de 8e minuut op achterstand door een strafcorner van Gitte Michels. In de 16e minuut trok Noor Hakker, eveneens via een strafcorner, de stand gelijk. Twee minuten later stond Hurley alweer voor, dankzij een doelpunt van Senna Bombach. Gitte Michels, die beschouwd wordt als de beste strafcornerspecialist van Nederland, bracht in de 26e minuut de stand op 1-3. In de 32e minuut verkleinde Amelia Katerla de achterstand tot 2-3.

In de tweede helft werd lange tijd niet gescoord, tot Fieke Hoff in de 65e minuut doel trof en het ene puntje voor GHHC binnenhaalde. Volgende week valt de beslissing. GHHC speelt dan de zware uitwedstrijd tegen Amsterdam, de nummer 2 van de ranglijst. Daar moet minimaal één punt behaald worden.