Gedeputeerden willen verbinden, versterken en vernieuwen

Als eerste, van alle provincies, werd maandagmorgen het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen gepresenteerd. De titel van het collegeprogramma is: Verbinden, Versterken , Vernieuwen.

Het college wordt gevormd door GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, VVD, CDA en D66. Als belangrijke taak ziet het college het herstellen van vertrouwen. Dat vertrouwen in de politiek is sterk gedaald na het stopzetten van de versterkingsoperatie en het zeer trage verloop van het schadeherstel.

Het vernieuwen van de economie onder andere met nieuwe energievormen, het betrekken van burgers bij de leefbaarheid en het uitbreiden van de werkgelegenheid ziet het college ook als belangrijke taken. Het college wordt waarschijnlijk volgende week woensdag geïnstalleerd.

Deel dit artikel:

  1. En ook aandacht voor het OV, onderzoek naar een treinverbinding naar Zernike én de Nedersaksenlijn wordt ge-quickscand! (En dat is ook een voornemen van de provincie Drenthe, daarnaast wil men in Drenthe méér sprinters tussen Zwolle & Groningen met name om de bereikbaarheid van Meppel, Hoogeveen en Beilen te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *