Extra controle op Zernike vanwege moordzaak

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Er is extra controle van de politie op en rond het Zernikecomplex. Dit vanwege de moord bij het Jaagpad dinsdagavond op de 27-jarige Hidde Bergman die aan het joggen was.

Bergman is vermoedelijk een willekeurig slachtoffer. Hij werd neergestoken. De dader is nog steeds voortvluchtig. Enkele studentensportverenigingen op Zernike adviseren daarom de leden om in groepjes van en naar de sportvelden en zalen te gaan. De moord werd vlakbij de sportvelden en de ACLO op Zernike gepleegd.

De dader is volgens diverse getuigenbeschrijvingen waarschijnlijk een licht getinte man tussen de 20 en 30 jaar oud en 1.70 en 1.80 lang. De moordenaar droeg donkere bovenkleding en een donkere pet. Na zijn daad vluchtte hij in de richting van Selwerd en Paddepoel.

Deel dit artikel: