Dodelijk slachtoffer bij geweldsincident op Zernike

Op het Jaagpad achter het ACLO Sportcentrum op het Zerniketerrein is dinsdagavond een persoon om het leven gekomen bij een geweldsincident. Dat meldt de politie.

“Het gaat om een geweldsincident met dodelijke afloop”, vertelt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer. “Er is één slachtoffer en vermoedelijk ook één dader. Wat er precies heeft plaatsgevonden is onbekend.” Incidentfotografen ter plaatse melden dat een ruim gebied is afgezet. Langs het water van het Reitdiep staan een traumahelikopter en een ambulance. Ook zijn er verschillende politiewagens ter plaatse. “Op de locatie hebben wij een plaats delict ingericht waar op dit moment onderzoek wordt verricht.”

Signalement verdachte
Via Burgernet is een oproep gedaan aan Groningers om uit te kijken naar een persoon. Hij is tussen de 25 en 30 jaar oud, 1.75 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij heeft een Zuid-Europees uiterlijk, draagt een donker trainingspak met een petje en heeft donker krullend haar. Vanaf het Jaagpad zou deze man zich in de richting van Selwerd of Paddepoel bewegen. Aan de Burgernet-deelnemers wordt gevraagd om bij aantreffen zelf geen actie te ondernemen maar om contact op te nemen met de politie op alarmnummer 112.

20.50 uur:
Incidentfotograaf Rick ten Cate ziet dat de Technische Recherche met een onderzoek begonnen is op het Jaagpad. Bij dit onderzoek worden onder andere sporen veiliggesteld.

20.52 uur:
De Burgernet-actie is afgesloten. “We hebben de verdachte helaas nog niet aangetroffen”, meldt de centralist op de meldkamer. “Wel hebben we diverse telefoontjes binnengekregen maar dit heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid. Mocht je meer informatie hebben over deze zaak dan kan gebeld worden met 0900 88 44. Mocht je de verdachte zien lopen dan graag direct 112 bellen.”

Later meer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl